Recepten

Deense taartjes

10 personen Gemiddeld 45 minuten Nagerecht

Ingrediënten

10 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de custard met de suiker en 4 el melk tot een papje. Breng de rest van de melk in een steelpan aan de kook en roer het custardpapje erdoor. Laat 3 minuten al roerend zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg zodat er cirkels ontstaan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol de randen naar binnen op tot cirkels van Ø 8 cm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en schep 1½ el custard op elke cirkel. Verdeel de aardbeien en bessen erover en bak in 15 - 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 314 kcal
Eiwit 4 g
Koolhydraten 24 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 5 g
Trefwoorden receptenpaasdessert
'