recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Dimsum

Voorgerecht
5 personen
75 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - rode peper (zonder zaadjes), in ringetjes (0.5 )
  • - sojasaus (100 ml)
  • - sesamolie (1.5 eetlepel)
  • - bieslook (fijn geknipt) (1 eetlepel)
  • - shiitakes (2 )
  • - garnalen (100 gram)
  • - half-om-half gehakt (200 gram)
  • - ei (1 )
  • - maïzena (50 gram)
  • - bloem (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de bloem en een eetlepel maïzena in een kom en roer de helft van het losgeklopte ei met het koude water erdoor.
  • 2 Kneed dit alles tot een soepel deeg en vorm het deeg op het werkvlak tot een rol.
  • 3 Laat het deeg 30 minuten rusten.
  • 4 Zorg dat de garnalen goed uitgelekt zijn.
  • 5 Hak de garnalen fijn.
  • 6 Hak de shiitakes fijn.
  • 7 Meng in een kom het gehakt met de garnalen, shiitakes, een eetlepel maïzena en de rest van het losgeklopte ei.
  • 8 Voeg de bieslook, tweederde van de sesamolie en een beetje sojasaus toe en naar smaak zout en versgemalen zwarte peper.
  • 9 Kneed het gehakt goed door tot het wat plakkerig wordt en vorm er per persoon 5 balletjes van.
  • 10 Snijd de deegrol in het aantal balletjes en rol ze op een met wat maïzena bestoven werkvlak uit tot flinterdunne ronde lapjes.
  • 11 Leg op elk deeglapje een balletje gehakt en vouw het deeg rond de balletjes omhoog.
  • 12 Draai het deeg boven de balletjes dicht.
  • 13 Vet een stoommandje dun in met een beetje olie en zet er 8-10 dimsum in.
  • 14 Hang het mandje boven een pan met kokend water en stoom de dimsum afgedekt in 10-15 minuten gaar.
  • 15 Stoom de resterende dimsum op dezelfde manier.
  • 16 Roer in een schaaltje de resterende sojasaus met 0.5 eetlepel sesamolie en de peperringetjes tot een dipsaus.
  • 17 Serveer de dimsum op een schaal met de saus erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.