recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Drumsticks met koolraap en couscous

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - drumsticks (4 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - shoarmakruiden (1.5 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - koolraap (1 )
  • - bruine suiker (1 eetlepel)
  • - tomatensap (200 ml)
  • - couscous (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Schil de koolraap en snijd deze in blokjes.
  • 3 Wrijf de drumsticks in met knoflook en tweederde van de shoarmakruiden en bak ze in een hapjespan met hete olie rondom bruin.
  • 4 Leg ze op een bord.
  • 5 Roerbak de ui en koolraap 3-4 minuten in het bakvet.
  • 6 Strooi de rest van de shoarmakruiden en de bruine suiker erover.
  • 7 Bak nog 1 minuut en schenk dan het tomatensap erbij.
  • 8 Leg de drumsticks tussen de koolraap en stoof het gerecht in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 10 Schep de couscous in diepe borden en schep de koolraap met saus erop.
  • 11 Leg de drumsticks erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.