recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Drumsticks van de barbecue met oosterse salade

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bruin stokbrood (1 )
  • - water (250 ml)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - sambal oelek (2 theelepel(s))
  • - ketjap manis (4 eetlepel(s))
  • - citroen (0.5 )
  • - drumsticks (8 )
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - Chinese kool (500 gram)
  • - tauge (100 gram)
  • - wortel(en) (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook; pers de citroen; snijd de kool in reepjes; rasp de wortel; snijd het stokbrood in plakjes.
  • 2 Breng in een hapjespan de afgemeten hoeveelheid water aan de kook met de knoflook, 1 theelepel sambal, 3 eetlepels ketjap en 1 eetlepel citroensap en leg de drumsticks erin.
  • 3 Kook de drumsticks in 10 minuten gaar, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen.
  • 4 Klop in een slaschaal 1 eetlepel citroensap met 2 eetlepels olie, 1 theelepel sambal en 1 eetlepel ketjap tot een dressing.
  • 5 Schep de Chinese kool, taugé en wortel erdoor en laat de salade 10 minuten staan.
  • 6 Bestrijk de drumsticks met olie en rooster ze op de barbecue of in een grillpan knapperig bruin.
  • 7 Serveer ze met de salade en stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.