recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eiermie met roergebakken broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - ongezouten pinda's (100 gram)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - sambal badjak (1.5 theelepel)
  • - winterwortel (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - neutrale olie (3 eetlepels)
  • - broccoli (400 gram)
  • - eieren (4 )
  • - eiermie (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 2 Kook de eieren in acht minuten hard.
  • 3 Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk.
  • 4 Schil de stronk en snijd hem in dunne plakjes.
  • 5 Snij het ui in dunne partjes.
  • 6 Hak de knoflook fijn.
  • 7 Snij de wortel in dunne plakjes.
  • 8 Verwarm de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, wortel, broccoliroosjes en plakjes in drie minuten.
  • 9 Schep de sambal, twee eetlepels sojasaus en drie eetlepels water erdoor.
  • 10 Verwarm de groenten al roerbakkend nog drie minuten tot ze beetgaar zijn.
  • 11 Rooster de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin.
  • 12 Sprenkel de rest van de sojasaus erover en laat al roerend het vocht verdampen.
  • 13 Pel de eieren en snijd ze in partjes.
  • 14 Serveer de mie met groenten en ei erop.
  • 15 Strooi de pinda’s erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.