recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Empanada met chorizo en vis

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - melk (2 eetlepels)
  • - verse tijm (1 eetlepel)
  • - gele paprika in kleine blokjes (1 )
  • - dunne prei in flinterdunnen ringen (1 )
  • - kabeljauwfilet (msc) (250 gram)
  • - dunne plakjes chorizo (12 )
  • - rollen vers pizzadeeg (a 400 gram) (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig:.
  • 2 Schoteltje of kommetje (ø 12-15 cm).
  • 3 Bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Rol de rollen pizzadeeg op het werkvlak uit en steek er met een schotel of kom acht rondjes van circa vijftien cm uit.
  • 6 Leg vier deegrondjes op de bakplaat en leg op elk rondje drie plakjes chorizo die elkaar overlappen.
  • 7 Snijd de kabeljauw in vier gelijke stukken, wrijf ze in met wat zout en versgemalen peper en leg ze op de chorizo.
  • 8 Verdeel de prei, paprika en tijm erover en leg de laatste deegrondjes erop.
  • 9 Vouw het deeg rond de vulling naar beneden en druk de rand goed dicht.
  • 10 Bestrijk de empanada’s met melk.
  • 11 Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de empanada’s in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Lekker met een tomatensalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.