Ga naar de hoofdinhoud

Enchiladas met pompoen-cacao mole

4 personen Moeilijk 50 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de pompoenblokjes met één kippenbouillonblokje in een pan met 1,5 liter water in ongeveer 15-20 minuten zacht en gaar. Giet de pompoen af maar vang het kookvocht op. Pureer de pompoen met 500 milliliter kookvocht tot gladde puree met de jalapeño pepers, één teentje knoflook en de Mexicaanse mix tot een gladde mole (saus). Warm de saus op en voeg extra kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breek de chocolade grof en smelt in de warme saus. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi de kalkoenfiletblokjes rondom met zout en versgemalen peper. Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en bak de kalkoen rondom goudbruin en gaar. Pel de knoflook en pers uit boven de kalkoenfilet. Voeg de wokgroente toe en bak de groente op middelhoog vuur beetgaar. Spoel de bonen onder koud stromend water en voeg toe aan het groentemengsel. Schenk 250 mililiter van het kookvocht bij de groente en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de groente met de kalkoen op laag vuur 10 minuten garen tot het vocht is verdampt. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Vul de tortilla's met de kalkoen en groente en leg ze dubbelgevouwen, met de vulling naar boven in de ovenschaal. Verkruimel de feta over de vulling en schenk twee derde van de pompoensaus over de enchilada's. Bak in de oven in in ongeveer 15 minuten tot de enchilada's warm en knapperig zijn en de kaas is gesmolten. Serveer met de extra saus.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 757 kcal
Eiwit 56 g
Koolhydraten 63 g
Vet 28 g
Waarvan verzadigd 12 g
Trefwoorden receptenuitgelichtchocopumpkin