recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecote met limoenboter en witlof-rucolasalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zoute boter (100 gram)
  • - limoen (1 )
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - biesloook (1 eetlepel)
  • - entrecotes (4 )
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - witlof (4 struikjes)
  • - rucola (1 zak)
  • - zwarte olijven zonder pit (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat de boter zacht is.
  • 2 Haal de entrecotes op tijd uit koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  • 3 Rasp de limoen en pers deze uit.
  • 4 Hak de basilicum fijn.
  • 5 Knip de bieslook fijn.
  • 6 Roer de boter in een kom glad en meng het citroenrasp met de kruiden, wat versgemalen zwarte peper en een beetje limoensap erdoor.
  • 7 Vorm de boter op een stuk plasticfolie tot een worstje en wikkel dit stevig in het folie.
  • 8 Laat de boter in de koelkast opstijven.
  • 9 Kruid de entrecotes met zout, peper en komijn en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 10 Bak ze in een hete grillpan op hoog vuur in 4-6 minuten bruin, van binnen mogen ze naar wens rood tot rosé zijn.
  • 11 Halveer de olijven.
  • 12 Snijd de witlof in repen van 2 cm.
  • 13 Klop in een slaschaal 1 eetlepel limoensap met drievierde van de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en schep de witlof, rucola en olijven erdoor.
  • 14 Serveer de entrecotes op warme borden met de limoenboter in plakjes erop.
  • 15 Geef de salade erbij.
  • 16 Lekker met gebakken aardappelpartjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.