recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecote met paprika en champignons

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - paddenstoelenbouillontablet (0.5 )
  • - rode wijn (100 ml)
  • - boter
  • - entrecotes (4 )
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - kastanjechampignons
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - rode paprika (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met frites.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode paprika in brede repen; Snijd de gele paprika in brede repen; Halveer de kastanjechampignons.
  • 3 Schep de paprika en champignons in een bakblik om met zout, peper en olijfolie.
  • 4 Rooster ze onder een hete ovengrill in 15-20 minuten gaar.
  • 5 Schep ze regelmatig om.
  • 6 Kruid de entrecotes met zout en peper.
  • 7 Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim weg trekt en bak de entrecotes in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 8 Houd ze warm.
  • 9 Verkruimel de bouillontablet boven het bakvet.
  • 10 Schenk de wijn en evenzoveel water erbij en kook dit in tot een mooie jus.
  • 11 Leg de entrecotes op borden en schep de jus en paprika met champignons erover.
  • 12 Wijntip: Stevige rode wijn, bijvoorbeeld Merlot of Cabernet Sauvignon uit Chili of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.