recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecote met sinaasappelboter, gevijzelde specerijen en roergebakken witlof

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - entrecotes (4 )
  • - kaneelstokje (1 )
  • - zwarte peperkorrels (1 theelepel)
  • - rode peper (0.5 )
  • - sinaasappel (1 )
  • - gezouten boter (125 gram)
  • - witlof (6 struikjes)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - balsamico azijn (0.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de rode peper heel fijn.
  • 2 Rasp de schil van de sinaasappel.
  • 3 Zorg ervoor dat de boter zacht is.
  • 4 Wrijf het kaneelstokje en de peper in een vijzel fijn en meng dit met de rode peper en sinaasappelrasp door de boter.
  • 5 Vorm de boter op een stuk plasticfolie tot een worstje en wikkel dit strak in het folie.
  • 6 Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
  • 7 Snijd de struikjes witlof in de lengte in vieren en roerbak de stukken in een wok met de helft van de olijfolie in 8-10 minuten beetgaar.
  • 8 Wrijf de entrecotes in met balsamico-azijn en de rest van de olijfolie en bak ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 9 Serveer de entrecotes op warme borden en leg er plakjes sinaasappelboter op.
  • 10 Schep de witlof ernaast.
  • 11 Lekker met aardappelgratin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.