Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Schil de knolselderij en wortel en snijd deze in blokken van 2 cm. Stap 2 Spoel de spliterwten 2 keer onder koud water. Zet de spliterwten, knolselderij, wortel en laurierbladeren in een pan tot 4 cm boven de groente onder water en breng aan de kook. Kook in 30 minuten gaar, verwijder de laurierbladeren en pureer de soep met de staafmixer. Stap 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel intussen de sneden brood over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 2 el olijfolie over. Rooster het brood in de oven 6 minuten tot het goudbruin en krokant is. Stap 4 Snijd de halloumi in blokken van 1 cm. Verhit een pan met de resterende olijfolie en bak de halloumi in 7 minuten goudbruin en krokant. Stap 5 Hak de peterselie grof. Verdeel de erwtensoep over de kommen en garneer met de krokant gebakken halloumi, peterselie en toast.
Bekijk hoe je dit recept maakt In onze video leggen wij je stap voor stap uit wat je moet
doen om dit recept op tafel te krijgen. Eet smakelijk!
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 553 kcal
Eiwit 30 g
Koolhydraten 42 g
Vet 26 g
Waarvan verzadigd 12 g