recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fazantfilet met appel, camembert en spek

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - stevige appels (1 )
  • - fazantenborstfilets (4 )
  • - camembert (50 gram)
  • - katenspek (4 plakjes)
  • - boter (25 gram)
  • - appelsap (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en spruitjes.
  • 2 Voorbereiding: schil de appel en snijd in dunne partjes; snijd de camembert in plakjes (1 per persoon).
  • 3 Snijd de fazantenfilets open en kruid ze met zout en peper.
  • 4 Leg in elke filet 2 partjes appel en een plakje camembert.
  • 5 Klap de filets weer dicht en wikkel ze strak in een plakje katenspek.
  • 6 Verhit de boter in een koekenpan en bak de fazantenfilets op matig hoog vuur in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Leg ze op warme borden en schenk het appelsap bij het bakvet.
  • 8 Laat dit inkoken tot een mooie jus.
  • 9 Schep de jus over de fazantenfilets.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.