recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flensjes met aardbeien en meloen

Nagerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - vanillekwark (250 g)
  • - poedersuiker (4 eetlepels)
  • - vanillesuiker (2 zakjes)
  • - boter (50 g)
  • - melk (250 ml)
  • - eieren (2 )
  • - bloem (100 g)
  • - gembersiroop (1 eetlepels)
  • - aardbeien (250 g)
  • - meloen (klein) (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de meloen, verwijder de zaadjes en steek met een bolletjeslepel kleine bolletjes meloen uit.
  • 2 Snijd de aardbeien in vieren en meng ze met de gembersiroop door de meloenbolletjes.
  • 3 Klop de bloem, eieren, melk en boter tot een glad beslag.
  • 4 Verhit een beetje boter in een kleine koekenpan en laat een juslepel beslag over de panbodem uitvloeien.
  • 5 Bak tot de bovenkant droog is.
  • 6 Keer het flensje en bak ook de onderkant goudbruin.
  • 7 Bak zo voor ieder 2 flensjes.
  • 8 Bestrooi de flensjes met vanillesuiker en poedersuiker en vouw ze in vieren.
  • 9 Leg ze op bordjes en schep de fruitsalade ernaast.
  • 10 Schep er wat vanillekwark bij.
  • 11 Wijntip: Moscato d’Asti, fris zoet en sprankelend fruitig.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.