recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flensjes met shoarmavlees

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - halfvolle melk (250 ml)
  • - eieren (2 )
  • - volkoren meel (100 gram)
  • - tomaten (500 gram)
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - shoarmavlees (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de paprika in stukjes.
  • 3 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 4 Roerbak het shoarmavlees met de ui en paprika in een wok met de helft van de margarine 2-3 minuten.
  • 5 Voeg de tomaten toe en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen tot het vlees omhuld wordt door een dikke saus.
  • 6 Roer het volkorenmeel met de eieren, melk en een snufje zout tot een glad beslag.
  • 7 Verhit een beetje margarine in een koekenpan en laat een kwart van het beslag over de hele panbodem uitvloeien.
  • 8 Bak tot de bovenkant droog is, keer het flensje en bak de onderkant nog 1 minuut.
  • 9 Bak zo nog een flensje per persoon.
  • 10 Leg de flensjes op borden en verdeel de rucola erover.
  • 11 Schep het shoarmavlees met saus erop en vouw de flensjes dubbel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.