recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flensjes met warm kerstfruit

Nagerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - kaneelijs (1 bak)
  • - sinaasappellikeur (grand marnier of cointreau) (3.5 eetlepels)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - carambola (2 )
  • - sinaasappels (2 )
  • - roomboter (75 gram)
  • - melk (400 ml)
  • - eieren (2 )
  • - bloem (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de roomboter smelten.
  • 2 Schil de sinaasappels dik.
  • 3 Snijd de carambola's in dunne plakjes.
  • 4 Klop in een kom de bloem met een snufje zout, de eieren en de melk tot een glad beslag en roer er een paar eetlepels gesmolten boter erdoor.
  • 5 Laat het beslag een half uurtje staan.
  • 6 Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit.
  • 7 Verwarm de sinaasappel met de carambola, een eetlepel boter, de suiker en de likeur eerst 4-6 minuten afgedekt op zacht vuur en laat het fruit daarna nog 1-2 minuten zonder deksel sudderen.
  • 8 Bak drie kleine flensjes per persoon.
  • 9 Verwarm voor elk flensje een beetje boter in een koekenpan (doorsnede 18 cm)en laat een juslepel beslag over de panbodem uitlopen.
  • 10 Bak tot de bovenkant droog is, keer het flensje en bak de andere kant.
  • 11 Schep op elk flensje wat van het warme fruit en vouw het flensjes twee keer op.
  • 12 Leg op elk bord 3 gevulde flensjes en schep er een grote bol kaneelijs tussen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.