recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Forel in zoutkorst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kruidendressing (0.5 bakje)
  • - krulslamelange (150 g)
  • - stoomgroenten (2 pakken)
  • - peterselie (4 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - citroen (1 stuks)
  • - forellen (4 )
  • - eieren (2 stuks)
  • - (zee)zout (2 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met de groene salade en notenrijst.
  • 2 Voorbereiding: Scheid van de eieren het eiwit; Snijd de citroen in dunne plakjes; Snipper de rode ui; Hak de knoflook fijn; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Meng het zout met de eiwitten.
  • 4 Verdeel de helft van het zout over de bodem van een braadslede.
  • 5 Vul de forellen met plakjes citroen en een mengsel van rode ui, knoflook en peterselie en leg de vissen naast elkaar op het zout.
  • 6 Verdeel de rest van het zout over de vissen en dek ze goed af.
  • 7 Bak de vissen in een voorverwarmde oven van 200 °C in 20 minuten gaar.
  • 8 Bereid de stoomgroenten volgens de aanwijzingen en laat ze iets afkoelen.
  • 9 Meng ze in een schaal met de sla en dressing.
  • 10 Serveer de forellen in de braadslede.
  • 11 Breek aan tafel het zout weg en leg de forellen op borden.
  • 12 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Huiswijn droog wit.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.