recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Forel uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - tijm (8 takjes)
  • - hele schoongemaakte forellen (4 )
  • - sinaasappel (1 )
  • - witte wijn (100 ml)
  • - rode puntpaprika's (2 )
  • - bosuitjes (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bosuitjes in stukken van 1 cm.
  • 2 Snijd de puntpaprika's in kleine blokjes.
  • 3 Boen de sinaasappel schoon.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Verdeel de bosuitjes en de stukjes paprika in een ingevette grote lage ovenschaal.
  • 6 Strooi er wat zout en peper over en schenk de wijn erbij.
  • 7 Snijd 4 mooie plakken van de sinaasappel en snijd deze plakken in vieren.
  • 8 Bestrooi de buikholte van de forellen met zout en versgemalen zwarte peper en leg de punten sinaasappel met de schil naar buiten in de buikholte.
  • 9 Leg ook de takjes tijm in de buikholten.
  • 10 Leg de forellen naast elkaar tussen de groenten in de schaal en sprenkel de olijfolie erover.
  • 11 Schuif de schaal in de oven en bak de forellen in ongeveer 25 minuten mooi bruin en gaar.
  • 12 Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.