recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

French toast van kerstbrood met abrikozencompote

Ontbijt
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - roomboter (50 gram)
  • - kerstbrood (8 sneetjes)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - melk (300 ml)
  • - eieren (3 )
  • - bolletjes gekonfijte gember (2 )
  • - gedroogde vijgen (6 )
  • - gedroogde abrikozen (150 gram)
  • - grote stevige appel (1 )
  • - sinaasappels (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Rasp van de helft van de schoongeboende sinaasappel de oranje schil dun af en pers de sinaasappels uit.
  • 2 Schil de appel en snijd deze in stukjes.
  • 3 Halveer de abrikozen en vijgen.
  • 4 Hak vervolgens de bolletjes gekonfijte gember fijn.
  • 5 Schenk het sap in een kleine pan en voeg de appel, abrikozen, vijgen en gember toe.
  • 6 Breng alles aan de kook en kook in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Roer alles tot een rulle compote en laat de compote in een schaal afkoelen.
  • 8 Klop in een ondiepe schaal de eieren los met melk, suiker en kaneel.
  • 9 Leg de sneetjes kerstbrood erin en laat ze 0.5 minuut weken.
  • 10 Verwarm de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de helft van de sneden brood in 2 minuten per kant goudbruin.
  • 11 Bak de andere sneden kerstbrood op dezelfde manier.
  • 12 Leg op elk bord twee sneden gebakken kerstbrood en strooi er wat poedersuiker over.
  • 13 Schep de abrikozencompote ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.