Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Schaaf de komkommers in plakken van 5 mm dik op een mandoline of kaasschaaf. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een droge pan en rooster de pijnboompitten in 5 minuten goudbruin. Schud regelmatig om. Stap 3 Leg de kippenbouten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 2 el olijfolie en de kipkruiden over de kippenbouten. Plaats 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Stap 4 Verhit intussen een pan met 1 el olijfolie en bak de snoeppaprika’s 6 minuten. Stap 5 Meng de komkommerlinten met de pijnboompitten, citroenrasp en sap. Breng op smaak met zout en peper. Stap 6 Haal de kip van het bot met behulp van een vork zodat er pulled chicken ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Stap 7 Verdeel de komkommer over de borden en leg hier de snoeppaprika’s en pulled chicken op. Lekker om af te maken met extra vergine olijfolie.
Bekijk hoe je dit recept maakt In onze video leggen wij je stap voor stap uit wat je moet
doen om dit recept op tafel te krijgen. Eet smakelijk!
Aanvullende benodigdheden - kaasschaaf- rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 554 kcal
Eiwit 55.2 g
Koolhydraten 11.2 g
Vet 31.1 g
Waarvan verzadigd 7.1 g