recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fruitige maaltijdsalade met kalkoen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (3 liter)
  • - verse tijm (5 takjes)
  • - granaatappel (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - yoghurt (2 eetlepels)
  • - mayonaise (5 eetlepels)
  • - fruitsalade de luxe (250 gram)
  • - fudilli tricolore (350 gram)
  • - kalkoenmedaillons (480 gram)
  • - kippenbouillon (0.5 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • 2 Zet voor de pasta ook een pan op met het water en wat zout, breng die aan de kook.
  • 3 Snijd de kalkoenmedaillons in reepjes van een halve centimeter doorsnee en leg in de bouillon.
  • 4 Zet na 1 minuut het vuur uit, laat het vlees in 6 minuten zachtjes gaar worden.
  • 5 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak in de andere pan, spoel af met ijskoud kraanwater.
  • 6 Snijd de fruitsalade eventueel nog wat kleiner.
  • 7 Meng de uitgelekte kalkoen en pasta met de fruitsalade, mayonaise, yoghurt en olijfolie.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Haal de pitten uit de granaatappel en rits de blaadjes van de tijm.
  • 10 Verdeel de salade over de borden of op een grote schaal.
  • 11 Bestrooi met de granaatappelpitten en verse tijm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.