recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gado gado

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rijst (300 gram)
  • - spitskool (1 )
  • - prei (1 dunne)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - tauge (100 gram)
  • - kant-en-klare satésaus (400 gram)
  • - selderij (4 eetlepels)
  • - kroepoek (60 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de spitskool in brede repen.
  • 3 Snijd de prei in ringen.
  • 4 Snijd de winterwortel in plakken.
  • 5 Stoom de groenten na elkaar in een stoommandje dat in een pan boven een flinke laag kokend water hangt.
  • 6 Zet de deksel op de pan.
  • 7 Stoom de spitskool, prei en wortel elk in 3-4 minuten beetgaar en de taugé in 1 minuut.
  • 8 Laat de groente even uitlekken en verdeel ze in lagen over diepe borden.
  • 9 Begin met de spitskool met daarop de wortel, prei en taugé.
  • 10 Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen en schenk de saus over de groenten.
  • 11 Snijd de selderij fijn.
  • 12 Garneer met de selderij en stukjes kroepoek.
  • 13 Geef de rest van de kroepoek erbij.