recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Garnalen in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - verse tijm of oregano, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - rijpe tomaten (750 gram)
  • - wokgarnalen (diepvries) (500 gram)
  • - paprikapoeder (3 theelepels)
  • - rode peper zonder zaadjes, fijngehakt (1 )
  • - knoflook, fijngehakt (3 tenen)
  • - uien, gesnipperd (2 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm twee lepels olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  • 2 Voeg de helft van de ui en de helft van de knoflook toe en bak vier minuten op zacht vuur tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken.
  • 3 Let op dat ze niet bruin worden.
  • 4 Snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg ze met de tijm en de oregano aan het uimengsel toe.
  • 5 Bak ze twee minuten en roer regelmatig.
  • 6 Doe dan de deksel op de pan en laat de tomaten in een kwartier zachtjes sudderen tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten.
  • 7 Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi gladde saus.
  • 8 Laat het zo nodig nog maximaal tien minuten inkoken tot de dikte goed is.
  • 9 Voeg als de saus erg zuur is een theelepel suiker toe.
  • 10 Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en fruit de rest van de ui en knoflook in drie minuten zachtjes glazig.
  • 11 Roer de rode peper en paprikapoeder erdoor en bak heel even mee.
  • 12 Schep de wokgarnalen door het uimengsel en laat ze al omscheppend ontdooien.
  • 13 Draai het vuur dan hoger en bak de garnalen tot ze beginnen te kleuren.
  • 14 Roer de zojuist gemaakte tomatensaus erdoor en laat de garnalen met tomatensaus nog vier minuten zachtjes sudderen.
  • 15 Serveer de garnalen met rijst of brood.