recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken forel met pistachenootjes en venkelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - zwarte olijven zonder pit (8 )
  • - rucola (75 gram)
  • - venkelknollen (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - pistachenootjes (50 gram)
  • - tijm (8 takjes)
  • - verse forellen (4 )
  • - sinaasappelen (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Rasp de oranje schil van een sinaasappel.
  • 3 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 4 Vang het sap op.
  • 5 Bestrooi de buikholte van de forellen met sinaasappelrasp, zout en versgemalen zwarte peper en leg de takjes tijm ertussen.
  • 6 Leg de forellen in een ingevette lage ovenschaal.
  • 7 Pel de pistachenootjes, hak ze fijn en meng dit met peterselie, komijn, wat zout en peper en een derde van de olijfolie.
  • 8 Verdeel dit over de vissen.
  • 9 Bak de vis in de oven in 25 minuten mooi bruin en gaar.
  • 10 Klop het sinaasappelsap met de rest van de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 11 Snijd de venkel in flinterdunne reepjes.
  • 12 Halveer de olijven.
  • 13 Schep de venkel met de rucola, olijven en sinaasappelpartjes erdoor.
  • 14 Serveer de salade bij de forellen.
  • 15 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.