recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kabeljauw met rode paprikasaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - bloem (50 g)
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - geroosterde rode paprika’s uit pot (4 stuks)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - kabeljauwfilet (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de tomaten in stukken; Pers de knoflook.
  • 2 Wrijf de vis in met zout en peper en besprenkel de filets met citroensap.
  • 3 Laat dit 10 minuten liggen.
  • 4 Pureer de paprika’s en tomaten in de keukenmachine of blender.
  • 5 Fruit de knoflook in 1 eetlepel olijfolie en roer de paprikapuree met de sherry en de helft van de Italiaanse kruiden erdoor.
  • 6 Laat dit 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Meng de bloem met de rest van de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak.
  • 8 Wentel de visfilets erdoor en bak ze in een koekenpan met hete olijfolie in 4-6 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 9 Serveer met de paprikasaus.
  • 10 Wijntip: Een ronde, fruitige witte wijn, zoals een Zuid-Afrikaanse Chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.