recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken kalkoenfilet met spekjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - kookroom (200 ml)
  • - balsamicoazijn (0.5 eetlepel)
  • - paddenstoelen seizoenmelange (1 bakje)
  • - boter (25 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - kalkoenfilets (4 )
  • - gerookte spekblokjes (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met sperziebonen.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de paddenstoelen seizoenmelange in stukken; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Bak de spekblokjes in een koekenpan zachtjes uit.
  • 4 Wrijf de kalkoenfilets in met zout en peper.
  • 5 Schep de spekjes op een bordje en bak de kalkoenfilets in het bakvet op matig hoog vuur in 10 minuten bruin en gaar.
  • 6 Verhit intussen de boter in een wok en bak de ui en paddenstoelen op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • 7 Laat het vocht verdampen.
  • 8 Sprenkel de azijn erover, verwarm 1 minuut en schenk de room erbij.
  • 9 Laat het geheel inkoken tot een mooie saus.
  • 10 Schep de peterselie erdoor.
  • 11 Serveer de kalkoenfilets met de paddenstoelensaus en strooi de spekjes erover.
  • 12 Wijntip: volle witte wijn, zoals Chardonnay, of lichte rode, bijvoorbeeld Bardolino.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.