recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken koolvis met kappertjes en tomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - koolvisfilet (600 gram)
  • - citroen (1 )
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - kleine trostomaten (6 )
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - zwarte olijven (2 eetlepels)
  • - peterselie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg voor een koolvisfilet van 150 gram per persoon.
  • 2 Pers de citroen.
  • 3 Halveer de trostomaten.
  • 4 Snijd de olijven in vieren.
  • 5 Wrijf de visfilets in met citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en wentel ze door de bloem.
  • 6 Verwarm drie vijfde van de eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de visfilets in 6-8 minuten goudbruin en net gaar, keer ze na 4 minuten.
  • 7 Verwarm de rest van de olijfolie in een andere koekenpan en bak de tomaten 2 minuten op de snijkant.
  • 8 Keer ze en bak de andere kant tot de tomaten zacht beginnen te worden.
  • 9 Leg de koolvisfilets op warme borden en roer de kappertjes met de olijven en peterselie door het bakvet.
  • 10 Voeg een paar eetlepels citroensap en eventueel een klein scheutje water toe.
  • 11 Verwarm alles 1-2 minuten en schep het kappertjesmengsel op de visfilets.
  • 12 Leg de tomaatjes ernaast.
  • 13 Lekker met aardappelpuree en een sperziebonensalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.