recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken mosselen met mosterdsaus

Hoofdgerecht
2 personen
22 min
Ingrediënten
  • - olie (4 eetlepels)
  • - viskruiden (2 theelepels)
  • - bloem (3 eetlepels)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - Dijon mosterd (2 eetlepels)
  • - verse roomkaas (100 g)
  • - melk (1 dl)
  • - verse mosselen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Hak de bieslook fijn.
  • 3 Verwijder kapotte mosselen en degene die na een tik niet dicht gaan.
  • 4 Leg de mosselen in een pan, voeg een scheutje water toe en laat ze afgedekt op matig hoog vuur in 8 minuten gaar worden.
  • 5 Haal de mosselen uit hun schelp.
  • 6 Verwarm in een steelpan de melk en roomkaas al roerende tot een gladde saus.
  • 7 Meng de mosterd en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Roer in een diep bord de bloem en viskruiden door elkaar en wentel de mosselen erdoor.
  • 9 Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosselen op matig hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.
  • 10 Schep ze op de borden en doe de saus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.