recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken ossenhaas met zuurkool en gekaramelliseerde portobello

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (1 eetlepel)
  • - appelsap (100 ml)
  • - sojasaus (2 eetlepel(s))
  • - donkere basterdsuiker (2 eetlepel(s))
  • - portobello's (2 )
  • - ossenhaas ca 125 gr. op kamertemperatuur (4 stukken)
  • - room (100 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - sjalotjes (2 )
  • - roomboter (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de sjalot fijn.
  • 2 Laat de zuurkool uitlekken.
  • 3 Snijd portobello’s in plakken.
  • 4 Hak de peterselie fijn.
  • 5 Verwarm een klein klontje boter in een pan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig.
  • 6 Schep de zuurkool, tijm en room erdoor en voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.
  • 7 Smoor de zuurkool in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Wrijf de stukken ossenhaas in met zout en peper.
  • 9 Verwarm de helft van de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt en bak de ossenhaas in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer ze halverwege.
  • 10 Verpak de ossenhaas in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  • 11 Verwarm de resterende boter in een hapjespan en bak de portobello op hoog vuur bruin, schep de plakken regelmatig om.
  • 12 Strooi de bruine suiker erover en voeg de sojasaus en het appelsap toe.
  • 13 Laat de plakken portobello 6-8 minuten zachtjes sudderen tot ze omhuld zijn met een mooi glanzend laagje.
  • 14 Schep op warme borden een bergje zuurkool, druk dit iets plat en leg een stuk ossenhaas in het midden.
  • 15 Leg de plakjes portobello op het vlees en druppel het bakvet van de portobello’s rond de zuurkool.
  • 16 Garneer met wat peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.