recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken pagasius met gember en nectarinesalsa

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - verse gember (2 eetlepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - bloem (4 eetlepels)
  • - pangasiusfilet van 125 gram (4 )
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - rode peper (0.5 )
  • - limoen (rasp en sap)
  • - nectarines (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de rode peper in flinterdunne reepjes.
  • 2 Hak de koriander en knip de bieslook fijn.
  • 3 Rasp de verse gember.
  • 4 Was de nectarines en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
  • 5 Schep in een schaal de nectarineblokjes om met het limoensap, limoenrasp, rode peper, koriander en bieslook.
  • 6 Laat de salsa zeker een uur staan om de smaken op elkaar in te laten werken.
  • 7 Wrijf de filets in met zout, versgemalen peper en limoensap en wentel ze door de bloem.
  • 8 Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de visfilets – eventueel met twee te gelijk – in 6 tot 8 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Leg de filets op warme borden.
  • 10 Roer de gember door het bakvet, bak 1 minuut en schep het mengsel op de vis.
  • 11 Schep er een bergje nectarinesalsa naast.
  • 12 Lekker met quinoa of couscous en peultjes met worteltjes.