recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken Victoria baars filet met fruitige mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - slagroom (250 ml)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - diepvries baarsfilets (4 stuks)
  • - provençaalse kruiden (2 theelepels)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - bloem (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en sugarsnaps.
  • 2 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries baarsfilets; Snipper de sjalotje fijn.
  • 3 Meng in een diep bord de bloem met zout, peper, het chilipoeder en de Provençaalse kruiden.
  • 4 Wentel de visfilets erdoor.
  • 5 Verhit 0,75 van de olie in een koekenpan en bak de visfilets in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 6 Keer ze halverwege.
  • 7 Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit de sjalot zachtjes aan.
  • 8 Roer de room, mosterd en geraspte sinaasappelschil erdoor en warm de saus al roerende zachtjes door.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Serveer de gebakken Victoria baars met de saus.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay uit Argentinië, Zuid-Afrika of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.