recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken vis met peterselieboter

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - havermout (5.5 eetlepels)
  • - pangafilets van 150 gram (4 )
  • - peterselie (5.5 takjes)
  • - knoflook (1 teen)
  • - zachte roomboter (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Hak de peterselie (bewaar een paar toefjes voor garnering).
  • 3 Meng vier vijfde boter met de knoflook, fijngehakte peterselie en wat zout en peper.
  • 4 Schep een deel van de boter in een reep op een stuk plasticfolie en maak er een rolletje van, draai de uiteinden van het folie strak aan.
  • 5 Laat de boter in de koelkast in 1 uur stevig worden.
  • 6 Wrijf de pangasiusfilets in met zout en peper.
  • 7 Strooi de havermout op een bord en wentel de visfilets erdoor, druk de havermout goed aan.
  • 8 Verwarm de resterende boter in een koekenpan en bak de pangasiusfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze voorzichtig met een spatel.
  • 9 Serveer de visfilets op warme borden en leg er plakjes kruidenboter op.
  • 10 Garneer met toefjes peterselie.
  • 11 Lekker met gebakken aardappelblokjes en broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.