Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de onderkant van de witlof en snijd in kwarten. Snijd de paddenstoelen grof. Stap 2 Halveer de krieltjes en voeg de krieltjes toe aan een pan met water. Breng deze aan de kook en kook de krieltjes in 5 minuten beetgaar. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Stap 3 Mix met een staafmixer de helft van de salie met 2 el olijfolie en de knoflook tot een geheel. Verdeel de olie over de krieltjes en plaats 15 minuten in de oven totdat de krieltjes goudbruin kleuren. Stap 4 Verhit intussen een pan met de resterende olijfolie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de paddenstoelen en witlof toe en bak deze 8 minuten mee op hoog vuur. Blus de witlof en paddenstoelen af met de balsamicoazijn en zet het vuur uit. Stap 5 Serveer de witlof met de krieltjes en garneer met de resterende salie.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 545 kcal
Eiwit 21 g
Koolhydraten 54 g
Vet 26 g
Waarvan verzadigd 7 g