Ga naar de hoofdinhoud

Gebakken zalm met mangosalsa

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Halveer de krielaardappelen en kook ze in 15 minuten gaar. Haal de sperziebonen af. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Snipper de rode ui en hak de rode peper en dille fijn. Meng de mango, ui, rode peper en de helft van de dille tot een salsa. Wrijf de zalmfilet in met de Oriëntaalse kruidenmix. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de zalm eerst 3 minuten op de huidkant, draai om en bak nog 2 minuten op de andere kant. Giet de aardappelen af, breng op smaak met zout en de rest van de dille. Serveer de zalmfilets met de sperziebonen, krieltjes en mangosalsa.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 370 kcal
Eiwit 30 g
Koolhydraten 36 g
Vet 9 g
Waarvan verzadigd 2 g
Trefwoorden weekmenurecepten