recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde bloemkool met tomaat en mozzarella

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - olijolie (2 eetlepels)
  • - oregano(vers) (2 eetlepels)
  • - tomaten (rijp) (3 )
  • - mozarella (2 bollen)
  • - bloemkool(groot) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Vet een lage ovenschaal in.
  • 3 Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken.
  • 4 Snij ook de tomaten plakken en hak de oregano fijn.
  • 5 Rasp de parmezaanse kaas.
  • 6 Verdeel de bloemkool in grote rozen en kook deze in een pan met een flinke laag kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar.
  • 7 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 8 Leg de stukken bloemkool in de ovenschaal en leg de plakken mozzarella erop.
  • 9 Leg hierop de plakken tomaat en strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
  • 10 Strooi de oregano erover en tenslotte de Parmezaanse kaas.
  • 11 Schuif de schaal in de oven en verwarm de bloemkoolschotel 20-25 minuten tot de mozzarella is gesmolten en de Parmezaanse kaas licht kleurt.
  • 12 Lekker met couscous.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.