recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde kipfilet met spinazie en gebakken krieltjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - panklare spinazie (600 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - nootmuskaat
  • - kipfilet (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kip in stukken, voor elke persoon 2 stukken.
  • 2 Wrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat en bak ze in een wok met de helft van de olijfolie op matig hoog vuur in 8 minuten rondom net gaar.
  • 3 Leg de kip in een lage ovenschaal.
  • 4 Roerbak de spinazie in de wok tot de blaadjes slinken.
  • 5 Voeg zout en peper toe en verdeel de spinazie tussen de kip.
  • 6 Strooi er kaas over en schuif de schaal onder een hete ovengrill.
  • 7 Laat de schotel in 4-6 minuten licht kleuren.
  • 8 Bak de minikrieltjes in de overige olijfolie in een koekenpan in 6-8 minuten knapperig bruin.
  • 9 Serveer ze bij de kip met spinazie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.