recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegratineerde oesters met tomaat

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (3 eetlepels)
  • - slagroom (75 ml)
  • - bieslook (3 eetlepels)
  • - tomaten (2 stuks)
  • - oesters (12 verse)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten vervolgens in blokjes; Knip de bieslook fijn.
  • 2 Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen open te wrikken en de sluitspier door te snijden.
  • 3 Schenk het vocht uit de schelpen met oesters en leg ze op een bakplaat.
  • 4 Verdeel de tomaat en bieslook over de schelpen.
  • 5 Klop de slagroom halfstijf met de geraspte kaas en schep de room in de oesters.
  • 6 Schuif de bakplaat 10 cm onder een hete grill en laat de oesters in enkele minuten licht kleuren en gaar worden.
  • 7 Wijntip: Sappige witte wijn, bijvoorbeeld Larcisse Côtes de Saint-Mont of Verdicchio.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.