recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde rib-eye met courgettechutney

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rib-eyes (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - balsamico azijn (100 ml)
  • - suiker (2.5 eetlepels)
  • - gedroogde provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - tomaten (4 )
  • - courgette (dik) (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snij de courgette in kleine blokjes.
  • 4 Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes.
  • 5 Schep in een pan met een dikke bodem de ui met de knoflook, courgette en tomaten om met de kruiden, suiker, azijn en eenderde van de olijfolie.
  • 6 Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de courgette in 20-30 minuten heel zachtjes gaar sudderen.
  • 7 Laat de chutney afkoelen tot lauwwarm.
  • 8 Wrijf de rib-eyes in met zout, versgemalen peper en olijfolie.
  • 9 Rooster ze in een grillpan op hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer ze regelmatig.
  • 10 Serveer de rib-eyes met de chutney.
  • 11 Lekker met frieten en een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.