Recepten

Gegrilde schouderkarbonade op sperzieboontjes met verse pesto

4 personen Eenvoudig 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Bestrooi de karbonaadjes met zout en laat staan terwijl de barbecue heet wordt. Kook de sperziebonen beetgaar in circa 12 minuten. Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan. Doe de helft van de pijnboompitten in de beker van de staafmixer. Verwijder van de basilicum de dikste stelen en was de rest; schud goed uit. Doe de basilicum in de beker met de knoflook en de olie. Pureer en voeg daarna de kaas toe. Pureer tot pesto. Gril de karbonaadjes op de barbecue gaar in circa 10 minuten; draai halverwege. Meng de warme sperziebonen met de helft van de pesto. Serveer de sperziebonen met de karbonades erop en leg op elk daarvan een lepeltje pesto. Strooi de resterende pijnboompitten erover.
Aanvullende benodigdheden - barbecue- staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 1000 kcal
Eiwit 48 g
Koolhydraten 9 g
Vet 85 g
Waarvan verzadigd 19 g
Trefwoorden doordeweekrecepten
'