recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde varkenshaas met oosterse bonenschotel

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - shiitake (100 g)
  • - sugarsnaps (150 g)
  • - peultjes (150 g)
  • - haricots verts (150 g)
  • - varkenshaas (600 g)
  • - Wokolie (6 eetlepels)
  • - sojasaus (4 eetlepels)
  • - mediumdry sherry (2 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een timbaaltje van gele rijst.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Snijd de varkenshaas in plakken van 3 cm dik; Halveer de haricots verts; Snijd de shiitake in plakjes; Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm; Hak de verse koriander fijn.
  • 3 Meng 2/3 van de geperste knoflook met de sherry, de helft van de sojasaus, de helft van de roerbakolie en peper naar smaak.
  • 4 Wentel het vlees erdoor en laat het 30 minuten marineren.
  • 5 Kook alle bonen in een pan met ruim kokend water en zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 6 Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 7 Verhit de andere helft van de roerbakolie in een wok en roerbak de bonen met 0,33 van de geperste knoflook, shiitake en bosui op hoog vuur in 2-3 minuten gaar.
  • 8 Schep de koriander erdoor.
  • 9 Breng op smaak met sojasaus.
  • 10 Rooster de stukken varkenshaas in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar.
  • 11 Serveer de groente op warme borden en leg de stukken vlees erop.
  • 12 Wijntip: volle witte wijn, zoals Saint-Véran, of lichte rode, bijvoorbeeld Fleurie of Hautes Côtes de Beaune.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.