recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde vis met mosterdsaus en wortelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - veldsla (75 gram)
  • - mosterd (2.5 eetlepels)
  • - bloem (25 gram)
  • - melk (400 ml)
  • - kabeljauwfilet (diepvries) (500 gram)
  • - winterwortel (500 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 2 Pers de citroen.
  • 3 Rasp de winterwortel grof.
  • 4 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 5 Klop wat citroensap met de helft van de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 6 Schep de wortel erdoor en laat de salade 15 minuten staan.
  • 7 Wrijf de stukken vis in met zout, peper, citroensap en een vierde van de olijfolie en bak ze in een grillpan in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 8 Meng in een pan tweederde van de melk met de bloem, mosterd, de rest van de olijfolie en wat zout en peper met een garde of handmixer en verwarm het geheel al roerende op zacht vuur tot het een gladde saus wordt.
  • 9 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de rest van de melk en wat zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 10 Meng de veldsla door de wortelsalade.
  • 11 Leg de vis op borden.
  • 12 Schep de mosterdsaus erover en geef de puree en salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.