Ga naar de hoofdinhoud

Gegrilde watermeloen en zalm

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwijder de velletjes van de hazelnoten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ui in halve ringen en schep om met de helft van het citroensap en een snuf zout. Laat marineren tot gebruik. Snijd de meloen in plakken van circa 1 cm en snijd de plakken in punten. Doe de hazelnoten met de knoflook, munt, rasp en de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een pesto. Steek de barbecue aan en gril de plakken watermeloen tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan. Gril de zalm in circa 8-10 minuten rosé van binnen. Verdeel de plakken meloen en de gemarineerde ui over een platte schaal en leg er de zalm op. Besprenkel met de muntpesto en verkruimel er de feta boven. Lekker met couscous.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer met hakmolen- barbecue
Voedingswaarden (per portie)
Energie 597 kcal
Eiwit 28 g
Koolhydraten 13 g
Vet 47 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden receptengegrild fruitmenu