recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde zalmfilet met een romige saus van tomaten

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - tomaten (6 stuks)
  • - boter (15 g)
  • - zalmfilet met huid (4 stukken)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - knoflook (4 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met haricots verts en gebakken krieltjes.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de bosuitje in dunne ringetjes; Halveer de tomaten.
  • 3 Bak de tenen knoflook in een steelpan met warme olie op laag vuur tot ze van binnen zacht zijn.
  • 4 Laat ze in de olie afkoelen.
  • 5 Knijp de tenen tussen duim en wijsvinger boven de crème fraîche uit en meng ook de bosui, kappertjes en peterselie erdoor.
  • 6 Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 7 Wrijf de zalm in met zout en peper en leg ze op de huid in een koekenpan met hete boter.
  • 8 Bak ze 3-4 minuten op matig hoog vuur, keer ze en bak de andere kant nog 2-3 minuten.
  • 9 Bestrijk de tomaten met de knoflookolie en rooster ze 3-4 minuten in een hete grillpan.
  • 10 Leg de zalmfilet met de huid naar beneden op warme borden en schep er een beetje saus op.
  • 11 Leg de tomaatjes ernaast.
  • 12 Wijntip: Een frisse witte wijn, zoals Pouilly Fumé Cuvée Silex of Kleinrivier Sauvignon Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.