Gehaktballetjes met gebakken spitskool en druiven

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de aardappel en snijd in stukken. Breng de aardappels in een laag koud, gezouten water aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar. Verhit intussen een klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom snel bruin in de boter. Voeg de spitskool toe aan de pan en bestrooi het geheel met de chilipoeder en wat zout. Prik de druiven in met de punt van een scherp mes en doe ze in de pan. Bak, af en toe roerend, ongeveer 10 minuten tot de druiven goudbruin en de balletjes gaar zijn. Giet de aardappels af, laat even uitdampen en doe terug in de pan. Schenk de melk erbij, voeg een klontje boter toe en breng aan de kook. Draai het vuur uit en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Bestrooi de gehaktballetjes voor het serveren met zout en peper naar smaak. Serveer ze met de aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden - pureestamper
Voedingswaarden (per portie)
Energie 675 kcal
Eiwit 31 g
Koolhydraten 71 g
Vet 28 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden recepten
'