recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktbrood uit de oven met spinazie en ei

Hoofdgerecht
6 personen
60 min
Ingrediënten
  • - zout (12 gram)
  • - kerriepoeder (1 theelepel)
  • - half-om-half gehakt (1 kilo)
  • - melk (100 ml)
  • - tarwebrood (4 sneetjes)
  • - eieren (6 )
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - spinazie (400 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2 Schil de knoflook en hak goed fijn.
  • 3 Doe de spinazie met de knoflook, wat zout en een eetlepel olie in een grote pan.
  • 4 Stoof in circa 5 minuten gaar op hoog vuur in een hapjespan.
  • 5 Doe in een vergiet en druk met een soeplepel het vocht eruit, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 6 Breng ondertussen water aan de kook en doe er twee derde van de eieren in.
  • 7 Laat 8 minuten koken, spoel ze dan af met ijskoud water.
  • 8 Pel de eieren.
  • 9 Verwijder de korstjes van het brood en laat 2 minuten weken in de melk.
  • 10 Pluk het brood goed uit elkaar en voeg toe aan het gehakt, samen met de overgebleven eieren.
  • 11 Breng op smaak met de kerrie, wat witte peper en het zout.
  • 12 Kneed het gehakt stevig door.
  • 13 Vet de cakevorm in met olie.
  • 14 Doe de helft van het gehakt erin en druk goed aan, maak een kuiltje over de lengte in het midden.
  • 15 Doe hierin de helft van de spinazie met daarop de eieren.
  • 16 Bestrooi met iets zout.
  • 17 Dek af met de overgebleven spinazie en eindig met gehakt.
  • 18 Druk goed aan zodat er geen luchtgaten in zitten.
  • 19 Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven, giet het vocht af.
  • 20 Zet nog 5 minuten in de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten buiten de oven.
  • 21 Snijd er plakken van en serveer warm of op kamertemperatuur.
  • 22 Lekker met een frisse aardappelsalade en een augurkje!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.