recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktbrood

Hoofdgerecht
6 personen
70 min
Ingrediënten
  • - gedroogde tomaatjes op olie (10 stuks)
  • - rundergehakt (1 kg)
  • - eieren (2 )
  • - oud witbrood (4 sneetjes)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (2 eetlepels)
  • - zachte geitenkaas (100 g)
  • - groene olijven zonder pit (20 stuks)
  • - cherry tomaten (5 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de gedroogde tomaatjes op olie in reepjes; Verkruimel het oud witbrood fijn; Pers de knoflook; Verkruimel de zachte geitenkaas; Verdeel de groene olijven zonder pit in vieren.
  • 2 Snijd de cherrytomaatjes heel fijn.
  • 3 Doe het gehakt in een kom en voeg eieren, brood, knoflook, de helft van de Italiaanse kruiden, fijngesneden tomaatjes, geitenkaas, olijven, zout en peper naar smaak toe en meng alles door elkaar.
  • 4 Vet een terrine of cakevorm in, doe het gehaktmengsel erin en druk het goed aan.
  • 5 Bestrijk het gehakt met wat olie van de tomaten en strooi er de rest van de Italiaanse kruiden over.
  • 6 Druk de gedroogde tomaatrepen in het gehakt.
  • 7 Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven van 180 °C in 50 minuten mooi bruin en gaar.
  • 8 Laat het gehaktbrood buiten de oven 10 minuten rusten en schenk het eventuele vet af.
  • 9 Serveer het gehaktbrood in plakken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.