recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktspiezen met auberginedip

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - aubergine(s) (2 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (6 eetlepel(s))
  • - rundergehakt (400 gram)
  • - gemalen komijn (2 theelepel(s))
  • - rode ui (1 )
  • - platte peterselie (3 eetlepel(s))
  • - chilipoeder
  • - zout (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met dikke frieten en Griekse salade.
  • 2 Voorbereiding: snijd de aubergines in blokjes; hak de knoflook fijn; snipper de ui heel fijn; hak de peterselie fijn.
  • 3 Smoor de aubergine met knoflook in de helft van de olijfolie afgedekt in 15 minuten heel zachtjes gaar, laat daarna zonder deksel het vocht verdampen.
  • 4 Pureer de aubergine in een blender of met een staafmixer tot een dikke saus.
  • 5 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Kneed het gehakt met de afgemeten hoeveelheid zout, komijn, ui, peterselie en (chili)peper naar smaak goed door en vorm het rond voor ieder twee geweekte houten spiesen tot lange worstjes.
  • 7 Bestrijk de spiesen met olie en rooster ze op een hete barbecue of in de grillpan bruin en gaar.
  • 8 Serveer met de auberginedip.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.