recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehakttaart met groenten

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - diepvries bladerdeeg (5 plakjes)
  • - boerensoepgroenten (300 gram) (1 zak)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - havermout (75 gram)
  • - ei (1 )
  • - half-om-half gehakt (500 gram)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - winterwortel (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: lage taartvorm, Ø 26 cm.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Klop het ei los.
  • 4 Ontdooi het bladerdeeg.
  • 5 Schaaf de wortel met de dunschiller in lange dunne linten.
  • 6 Meng ze in een kom met de olijfolie.
  • 7 Meng in een andere kom het gehakt met het ei, de helft van de halvermout, kerriepoeder en het zout.
  • 8 Meng ook de boerensoepgroenten erdoor en kneed alles goed door elkaar tot het wat plakkerig wordt.
  • 9 Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, laat het deeg wat rommelig boven de rand uitsteken.
  • 10 Strooi de resterende havermout op de bodem.
  • 11 Verdeel het gehaktmengsel in de taartbodem en druk goed aan.
  • 12 Verdeel de wortellinten over het gehakt en druk ze iets in het gehakt.
  • 13 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 minuten bruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.