recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehakttaart

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - olijfolie
  • - ui (1 stuks)
  • - provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - vleestomaten (2 stuks)
  • - paneermeel (3 eetlepels)
  • - ei (1 )
  • - hamburgerkruiden (1 zakje)
  • - rundergehakt (500 g)
  • - bladerdeeg (4 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi het bladerdeeg; Snijd de vleestomaten in dikke plakken; Snijd de ui in ringen.
  • 2 Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een dunne ronde lap en bekleed een ingevette quichevorm (27 cm) ermee.
  • 3 Meng het gehakt met de hamburgerkruiden, het ei, het paneermeel en druk het uit over de taartbodem.
  • 4 Verdeel de tomaatplakken, Provençaalse kruiden en de uiringen erover.
  • 5 Bestrijk de uien met wat olijfolie Bak de gehakttaart in een voorverwarmde oven van 200 °C in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.