recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Geitenkaas in bakpapier met marmelade en tijm

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola (50 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - sjalotjes (2 )
  • - medium dry sherry (2 eetlepels)
  • - sinaasappelmarmelade (4 eetlepels)
  • - verse geitenkaas met korst (4 stukken)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de sjalotjes heel fijn.
  • 3 Spreid de stukken bakpapier uit en leg op elk stuk papier een stuk geitenkaas.
  • 4 Meng de marmelade met sherry, sjalotjes, tijm en versgemalen peper.
  • 5 Strijk dit mengsel over de stukken kaas uit.
  • 6 Vouw het bakpapier omhoog en bind het met rolladetouw rond de kaas vast (niet erboven).
  • 7 Vouw het papier weer wat terug.
  • 8 Bak de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven 10-15 minuten tot de kaas begint te smelten en het marmeladelaagje goudbruin wordt.
  • 9 Leg de pakketjes op borden en garneer met een pluk rucola.
  • 10 Lekker met röstikoekjes en een groene salade met boontjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.