recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gemarineerde ananas met meloenijs

Nagerecht
2 personen
265 min
Ingrediënten
  • - geraspte kokos
  • - sinaasappellikeur (2 eetlepels)
  • - ananas gold (1 verse)
  • - limoenen (2 stuks)
  • - galia meloen (1 stuks)
  • - suiker (150 g)
  • - melk (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de Galia meloen; Pers en rasp de limoenen; Rooster de geraspte kokos.
  • 2 Verwarm de melk met suiker en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • 3 Laat de siroop afkoelen.
  • 4 Pureer de meloen in de keukenmachine en meng de siroop en 1-2 eetlepels limoensap erdoor.
  • 5 Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs.
  • 6 Of laat het in de vriezer in 4 uur bevriezen en pureer het na 3 uur met de staafmixer.
  • 7 Snijd de ananas in de lengte in 4 parten, snijd het vruchtvlees los en in stukjes.
  • 8 Zet de ananasparten op borden.
  • 9 Roer de rest van het limoensap, de limoenrasp, likeur en suiker tot een marinade en schenk over de ananas.
  • 10 Strooi de kokos erover en schep er bolletjes meloenijs naast.
  • 11 Wijntip: Rijke dessertwijn, zoals Muscat de Beaumes de Venise.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.